MAESTREO 2016 HAD EEN ZINDERENDE FINALE


 
In navolging van de succesvolle series in 2012 en 2014 stortte een nieuwe groep BN’ers zich in 2016 op het dirigeervak. In acht weken tijd leerden ze om het Orkest van het Oosten te dirigeren. AVROTROS zond Maestro, gepresenteerd door Frits Sissing, uit van zondag 17 januari t/m zondag 6 maart 2016 uit op NPO 1. De finale op 6 maart werd live uitgezonden.
 
Frits Sissing:
 
 "Maestro is een programma vol passie, humor en emoties. Het lijkt zo eenvoudig om een orkest te leiden, alsof een dirigent wat willekeurig met z’n armen staat te zwaaien. Maar Maestro laat zien dat je over heel wat capaciteiten én charisma moet beschikken om een orkest van 65 man goed door een muziekstuk te leiden."
 
foto: ©  danielj.ashes / AVROTROS
 
Jury
 
In dit nieuwe seizoen maakte de Nederlandse dirigent Vincent de Kort zijn opwachting als jurylid. Hij verving hiermee dirigent Otto Tausk. Samen met violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis beoordeelde De Kort de prestaties van de deelnemers. De opnames vonden in januari 2016 wederom plaats in de Philharmonie in Haarlem.
 
foto: ©  Michel Schnater / AVROTROS
 
 Deelnemers
 
De bekende Nederlanders die dit seizoen meededen aan Maestro waren zanger René Froger, acteur Patrick Stoof, zangeres Leona Philippo, televisiemaker Daan Boom, atlete Marlou van Rhijn, acteur Ferry Doedens, columniste Aaf Brandt Corstius en cabaretière Karin Bloemen. Zij gingen vanaf 17 januari 2016 met elkaar de strijd aan om die felbegeerde gouden baton te winnen. Zangeres Leona Philippo ging er tijdens de live finale op 6 maart 2016 met de hoofdprijs vandoor. Met haar ongelooflijke talent en enthousiasme haalde zij de titel Maestro 2016 binnen. Televisiemaker Daan Boom belandde op de tweede plek.
 
foto: ©  Michel Schnater / AVROTROS
 
foto: ©  Michel Schnater / AVROTROSExclusief4man