EERSTE JEUGD OLYMPISCHE WINTERSPELEN AFGESLOTEN


Op Medal Plaza in het centrum van Innsbruck is zondag 23 jaunuari de eerste editie van de Jeugd Olympische Winterspelen afgesloten. Vlaggendraagster Sanneke de Neeling ging Youth Olympic Team Netherlands voor bij de vlaggenparade tijdens de sluitingsceremonie.
 
foto: © Innsbruck2012
 
Nederland, was aanwezig met een team van zeventien sporters, en won in Innsbruck zeven medailles: vier keer goud, één keer zilver en twee keer brons. Goud was er twee keer voor schaatsster Sanneke de Neeling ( 3000 meter en de massastart), één keer voor Marije van Huigenbosch / Sanne Dekker in de tweemansbob  en één keer voor ijshockeyster Julie Zwarthoed op de skills challenge. Sanne de Neeling won zilver opde 1500 meter, alpineskister Adriana Jelinkova de supercombinatie en Kimberley Bos / Mandy Groot tweemansbob waren goed voor brons.  
 
foto: © Innsbruck2012
 
“Ik ben heel erg trots”, zei een tevreden chef de mission Carl Verheijen. “We gaan hier niet echt voor de medailles, kijken vooral naar de ontwikkeling van de sporters, maar ook dan is dit aantal medailles toch mooi meegenomen. Er komt in twee weken heel veel op deze atleten af. Sportspecifiek, dus hoe ze met de wedstrijden moeten omgaan, met de druk, met de media, maar ook hoe het is om twee weken met elkaar in zo’n dorp te zitten. Ik denk dat iedereen daar heel veel van geleerd heeft en dat dit een ijkpunt in hun carrière kan zijn.”

Voor foto's van de sluitings ceremonie:         KLIK HIER
 Exclusief4man