MET DE NIEUWSTE OPEL CASCADA GA JE COMPLEET UIT JE DAK


Opel Cascada
 
De Cascada is de luxe cabrio van Opel en is vanaf 2013 al op de Nederlandse markt. De Cascada nam hiermee het stokje over van de Astra TwinTop die tot 2011 geproduceerd werd. De Cascada staat op het GM Delta II-platform waar ook de Chervolet Cruze, Opel Astra, Opel Ampera en de Opel Zafira Tourer op staan.
 
Op het eerste oog valt het op dat het geen kleine cabrio is. Met een lengte van 4.69m en een breedte van 2.02 van spiegel tot spiegel is het een flinke wagen. En met de 19” velgen die onder ons testexemplaar zaten oogt die ook groot.
 
 
Unieke dakconstructie
 
Door zijn unieke akoestische dakconstructie is het voor een cabrio met gesloten dak heerlijk stil in de auto. Ook op hoge snelheden en in tunnels is het goed te doen. Het dak is zelfs zo stevig dat er gewoon mee door de wasstraat gereden kan worden. Het dak opent in 17 seconden en kan onder het rijden zelfs tot 50 km/u geopend worden. Het sluiten gaan in 19 seconden en kan ook tot 50 km/u uitgevoerd worden. Met het dak naar beneden en de windvanger boven de achterbank gemonteerd hebben de personen in de auto nauwelijks last van de wind en zelfs op hogere snelheden merk je weinig van de wind.
 
Interieur
 
Het confort in de auto is werkelijk heerlijk. De lederen sportstoelen klemmen de je helemaal vast waardoor je niet schuift in je stoel en zij niet al te hard. De stoelen zijn elektrisch verstelbaar en zorgen ervoor dat de bestuurder altijd goed zit. De sportstoelen zijn tevens voorzien van verwarming als airco. Omdat het een best grote cabrio is hebben zelfs de passagiers achterin voldoende ruimte om heerlijk te zitten. Het sportieve zie je ook terug in het interieur doormiddel van koolstofvezel op verschillende locaties. Met overzichtelijke tellers en een groot navigatiescherm is de Cascada een sportieve maar toch comfortabele cabrio.
 
 
Prestaties
 
Wij reden deze test met de 1.6 turbo (170pk), een 6-traps automaat en een hele lijst aan extra opties. Op het eerste gevoel rijdt de Cascada heerlijk relaxt, het ligt strak op de weg en het stuurt heel direct zonder dat het zijn comfort verliest. Ondanks dat de wagen bijna 1.700 kilo weegt merk je hier vrij weinig van. De 0-100 km/u legt de Cascada af in 9,9 sec. en gaat door tot de 217 km/u. Het max. koppel van 260Nm wordt bereikt bij 4.250tpm. van Dit zijn geen schokkende cijfers, maar meer dan prima om lekker te cruisen en af en toe het gas open te trekken. Met een gemiddeld verbruik van 7.3L/100km is het prima te doen. Ook het remmen gaat de Cascada goed af, trap de rem vol in en je staat binnen no time stil.
 
 
Veiligheid
 
De Cascada kan geleverd worden met het Adaptive Forward Lighting met Bi Xenon koplampen (AFL) systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de  verlichting zich altijd aanpast naar de juiste stand in verschillende omstandigheden. Als er nu weinig zicht is door neerslag of als er een tegenligger aankomt, Het AFL systeem zorgt ervoor dat de verlichting altijd optimaal is. Wanneer je voor het eerst in de Cascada stapt zet je het systeem op automatisch en dan hoeft er nooit meer naar gekeken te worden.
 
Opel Eye behoort ook tot de opties. Dit zorgt ervoor dat doormiddel van de systemen, Traffic Sign Assistant (TSA), Lane Departure Warning )LDW), Following Distance Indication (FDI) en Forward Collision Alert (FCA) de veiligheid van de bestuurden altijd gegarandeerd wordt. Het zorgt ervoor bijvoorbeeld voor dat wanneer de bestuurder de rijstrookmarkering overschrijdt er een geluidssignaal en een lampje op het dashboard aan gaan. Het geeft ook aan wanneer er te dicht op de voorganger gereden wordt en wanneer er te hard wordt ingereden op langzaam verkeer.
 
De Cascada wordt ook standaard uitgerust met Park Expert in de achterbumper. Dit systeem zorgt ervoor dat de bestuurden doormiddel van een achteruitkijkcamera zorgeloos kan inparkeren. Doormiddel van belijning kan de bestuurder precies zien wat het pad van de wagen is en de groothoekcamera kan zelfs de dode hoeken weergeven. Zodra er een obstakel in de weg staat zal de belijning op het scherm rood worden en zorgt ervoor dat het obstakel niet geraakt wordt. Ook is de Cascada uitgerust met een dode-hoekwaarschuwing in de buitenspiegels. Hierdoor hoeft de bestuurder niet meer over zijn schouder te kijken, maar kan aan de indicators in de buitenspiegels zien of er iets/iemand in zijn dode hoek verborgen zit.
 
 
Eindoordeel
 
De Cascada is leverbaar vanaf € 35.195,00 en is daarmee bijna 15.000 euro goedkoper dan bijvoorbeeld een Audi A5 Cabrio. Dus als je niet €50.000,00 wilt neerleggen, maar toch een grote cabrio van topkwaliteit wil aanschaffen, dan is dit een hele goede keus.
 
Opel Cascada 1.6 Turbo Review Model
 • Motorinhoud: 1598 cc
 • Vermogen: 200 pk
 • Gemiddeld verbruik: 1 op 14,5*
 • Energielabel: C
 • CO2-uitstoot: 158 g CO2/km
 • Afmetingen (lxbxh): 470 x 184 x 144 cm
 • Gewicht: 1633 kg
 • Prijs: €39.445

* Brandstof verbruik:fabrieksopgaven.

 
Pluspunten
 • Heerlijk comfortabel, maar toch sportief.
 • Pittige, sportieve motor.
 • Overzichtelijk dashboard, gemak in bediening
 •  Achteruitrij camera ( optie)
 • Veiligheidsgordel automatisch naar voor passagiers toe
 • Zeer goede stoelen
 •  Mooi design (zowel binnen als van buiten).
 • Kunt er gewoon mee door de wasstraat.
 • Redelijk stil doormiddel van het akoestisch dak.
Minpunten
 • Dode hoeken op de ruiten bij slecht weer omdat het bereik van de ruitenwissers niet groot genoeg is.
 • Dat we na 2 weken intensief gereden te hebben we onze sleutels weer moesten inleveren.

Voor meer Info:   KLIK HIER
Exclusief4man